Perustiedot Tarina Kisakalenteri Kotitalli
Seppeleen Kamomilla

Suomenhevostamma

© Lynn 2013

Perustiedot

virallinen nimi Seppeleen Kamomilla rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma
syntymäaika, ikä 15.07.2013, 0v väri ruunikko
säkäkorkeus kasvaa omistaja Lynn, VRL-05265
rekisterinumero #PKK- kasvattaja Anne, Seppele
koulutus - saavutukset -

Täyttänyt 4v 00.00.2013, satunnainen ikääntyminen

Luonnekuvaus

Seppeleen Kamomilla on kookas, hauskoilla merkeillä varustettu tammavarsa, jossa riittää tarmoa ja touhukkuutta. Nuori, pitkäjalkainen ruunikko liikkuu isosti ja mielellään; Kamomilla on tuskin koskaan aloillaan! Laukka tuntuu olevan sille erityisen mieluinen askellaji, ja kelpaahan sitä toki esitelläkin. Mollaksikin kutsutusta tammasta odotetaan hienoa ratsua.

Kuvagalleria

Ralli-Molla © Lynn 2/14 Molla & Iiris © Lynn 7/13

Suku

i. Seppeleen Rasmus
Fn, FF, KTK-II
ii. Raken-Poika
Fn, PP-MVA, MSY-B, MSY-P, KTK-II
iii. Karman Mielikäinen
iie. Vilutar
ie. Humaus-Tyttö
PP MVA
iei. Hurjimus
iee. Iinan Tyttö
e. Seppeleen Kamuliini
PP MVA, Fn
ei. Kamu eii. Tosiystävä
eie. Kiritär
ee. Palmikko
PP MVA, VIP MVA Fn, KTK-II
eei. Sirun Sampo
eee. Valentiina

i. Seppeleen Rasmus

ii. Raken-Poika on tummanruunikko ravuriori, joka kilpailee Artsin ravitallin riveissä. 157 senttiä korkea "Rambo" on veikeä hevonen ja nauttii hellyydestä ja huomiosta. Ennätyksekseen ori on juossut ajan 1.25,2 ja näyttelykehistä Rambo on niittänyt jos jonkinmoista arvonimeä. Kakkospalkinnolla kantakirjatulla orilla on toistaiseksi kolme jälkeläistä: ori Vihavaino Ros, tamma EP Jojopiina sekä Kamomillan isä Seppeleen Rasmus.

iii. Karman Mielikäisen suvusta löytyy nimiä, joita ravimiehet pitävät arvossaan. Sen isä Ropotti tunnetaan loistoluokan periyttäjänä, jonka jälkeläiset ovat niittäneet menestystä raviradoilla. Sen emän, Karman Mielitietyn, isä on huippuori Mielinkielin, joka säväytti kilpaurallaan paitsi upeilla saavutuksillaan, myös mieleenpainuvalla ulkomuodollaan. Tästä yhdistelmästä syntyi Karman Mielikäinen, jonka varaan laitettiin kovia odotuksia ja melkolailla kaikki odotukset kulomusta ori lunastikin.

iie. Vilutar on hieman Mielikäistä vaatimattomammista taustoista lähtöisin oleva tamma, joka teki tasaista raviuraa useamman vuoden, ennen kuin siirtyi vanhemmilla päivillään jalostuskäyttöön. Sen emä Matleena oli tavallistakin tavallisempi harrastehevonen ja isä E.N. Vilunkipeli ravuri, josta ei ehditty ottaa kunnolla mittaa. Vilunkipeli ehti juosta radoilla pari hassua vuotta ja kehittyi lupaavaa tahtia, mutta ennen uran huippua se teloi koipensa kotioloissa liukastuttuaan tarhassa.

ie. Humaus-Tyttö on virtuaalitalli Seppeleen rakastettu tuntiratsu. "Humun" ravi saattaa olla töksähtävä, mutta tomera tamma on kuitenkin mitä parhain opetushevonen. Tummanpunarautias suomenpienhevostamma onkin opettanut lukuisille hevosharrastajille ratsastuksen saloja ja niittänyt suosiota tallilaisten keskuudessa. Humu on varsonut kolmesti sekä saavuttanut PKK:n näyttelyissä PP MVA -arvonimen.

Jälkeläiset

Ulkoasu © 2011 Mayflower Layouts / Tausta © All Free Backgrounds / Muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 / Virtuaalihevonen