Perustiedot Tarina Kisakalenteri Kotitalli
Baldur

Norjanvuonohevosori

Perustiedot

virallinen nimi Baldur rotu, sukupuoli norjanvuonohevonen, ori
syntymäaika, ikä 12.05.2005, 12v väri harmaahallakko
säkäkorkeus 144 cm omistaja Unna (Lynn VRL-05265)
rekisterinumero #PKK- kasvattaja Gunhild Balke, NOR
koulutus Helppo A - re 80cm - vaativa valjakko saavutukset -

Täyttänyt 4v 00.00.2013, satunnainen ikääntyminen

Luonnekuvaus

Baldur on toisaalta ylpeä ja voimakastahtoinen, mutta toisaalta hyvin tyyni ja leppoisa ori. Vaikka se on kiltti ja järkevä hevonen, on siinä myös omat haasteensa. Parhaimmillaan se on yksi tallin miellyttävimmistä ratsuista, mutta vain harvojen ja valittujen kanssa ori nöyrtyy tekemään parhaansa. Baldur tarvitsee varman ja kokeneen käsittelijän; se ei ole ilkeä eikä riehu, mutta sillä on hyvin selkeät visiot siitä, kuinka asioiden kuuluu tapahtua. Kun Baldur päättää, että hänen karvaisen korkeutensa on aika päästä talliin, saattaa se kiskoa taluttajan mukanaan kyselemättä tämän mielipidettä. Baldur vaatii käsittelijöiltään ja ratsastajiltaan samankaltaista topakkuutta, periksiantamattomuutta ja älykkyyttä kuin ori itse ilmentää.

Baldur on ollut aiemmin nuoren tytön opetusmestari. Ori vei entisen Olivia-ratsastajansa helppo C-tasoisesta 12-vuotiaasta aina vuonohevosmestaruuksien ruusukkeista kilpailevaksi 16-vuotiaaksi. Teini-iän tullessa Oliviaa alkoivat kiinnostaa muut jutut enemmän, ja niin ori myytiin nykyiseen kotiinsa. Vuodet nuoren ratsastajan kanssa kertovat Baldurista paljon: sen kanssa on hyvä kasvaa hevosmiestaitoiseksi ja päämäärätietoiseksi hevosenomistajaksi ja ratsastajaksi. Se on rotunsa mittapuulla laadukas ratsu, ja sen lisäksi sillä on kilpailtu Olivian äidin toimesta vaativaa valjakkoajoa.

Varmajalkainen ja järkähtämätön maastoilija, miellyttävä ajettava, vauhdikas pienten esteluokkien rusettihai ja hyvin liikkuva kouluratsu. Siinä kiteytyvät Baldurin harrastusominaisuudet. Se tulee kuitenkin motivoida työskentelyyn hyvin, ja apujen ja otteiden tulee olla napakoita ja nopeita. Hitaalla ratsastajalla Baldurista kuoriutuu kuuro jyrä, joka tamppaa menemään kentällä edestä raskaana latukoneena.

Kuvagalleria

Kuvat © Lynn, ellei toisin mainita

Suku

i. Bragi af Fjellstall evm ii. Bastinus iii. evm
iie. evm
ie. Sif af Fjellstall iei. evm
iee. evm
e. Freyja evm ei. Heimdallr eii. evm
eie. evm
ee. Frigg eei. evm
eee. evm

Jälkeläiset

Ulkoasu © 2011 Mayflower Layouts / Taulukot © Veikkalay / Muu © VRL-05265 / Virtuaalihevonen